Risk Management: How to avoid losing your shirt while trading forex.

May 13, 2008 at 9:17 pm | Posted in Forex | 4 Comments

Ini ada satu artikel/posting forum ttg risk management dalam forex yg pada aku memang berguna utk kita jadikan panduan dalam aktiviti trading forex kita. Posting asal boleh dapat pada link ni —> Posting forum

Have you ever seen things like these on a website or in a review?
“I followed those trading signals, and my account dropped 70% in 3 days.”
“I tried this method and got margin called in less than a week.”

Let me put this simply. It doesn’t matter if some trading method, trading room, signals service, or anything else has a perfect reviews and a 5 year history showing that it never had a single losing trade. It doesn’t matter if it’s endorsed by Felix, Crazy Cat, Sir Pipsalot and the heads of the IMF, ECB, and the US Treasury. Not matter what “proof” is offered, no matter how well endorsed it is, no matter what the guarantee is, DO NOT EVER RISK TOO MUCH OF YOUR ACCOUNT ON ANY ONE TRADE.

No human, no computer, no “perfect” signals or other trading method can be right 100% of the time. It’s possible to backtest and optimize something so that it’s “perfect” with old data, but the forex market is an unpredictable beast. Good systems and signals can be right much of the time, but NOTHING will ever be right 100% of the time if you let it run long enough.

Risk Management is the concept of having a plan that sets a maximum amount of risk that you will place on any one trade. How much risk is “too much” risk is the subject of much debate. I’ve seen numbers ranging from 1/2% to 5%. Some of this will depend on the forward tested success rate of your system, and some will depend on what you consider to be an acceptable level of risk.

“But if I don’t risk much, I can’t make much.” is a common complaint against risk management. To some extent, this is true. On the other hand, if you have nothing in your forex account to trade with, you won’t make any money at all. If you risk too much and there’s a big gap in price (or your broker gives you too much slippage), you can not only lose all the money in your account, but you can possibly even end up OWING money to your broker.

Let’s say you have $10,000 in your account. Then you decide to risk $5000 for the chance to make $5000 (a 1:1 ratio). If the trade goes your way, you have $15,000. That’s great, but what if it goes the other way? Then you only have $5000. Now, you need to double your $5000 to get back to where you started. If you risk half your account again and the “99% accurate” system fails you again, then you only have $2500 left. Now you would have to quadruple your account to get back to where you started. Fail one more trade like this and you have only $1250 left. You would have to have more than 5 perfect trades gaining 50% each time to get back to where you started. After 3 losses in a row wiping out over 85% of your account, would you really want to trust this trading method to work 5 or 6 times in a row now?

Let’s say you feel like using the highest end of typical risk management recommendations and risk 5% of your $10,000 account on each trade. Once again, we’ll use a 1:1 ratio just to keep the math simple. This means you’ll risk $500 on the first trade while hoping to make $500. If the first trade goes bad, you have $9500 left. You would have to lose many trades in a row to lose half of your account, and far more to go all the way down to $1250. It is true that you won’t be able to make money as fast, but what good is making huge sums of cash if you can lose most or all of your hard earned profits from a single bad trade.

I would NEVER risk more than 1/2 percent of my account per trade on something I hadn’t personally forward tested on a live account for an extended period. If I have confidence in a system that I have tested live over time, I slowly and carefully scale up the size of each trade. I’m not going to say exactly what my personal maximum risk is, since I want you to select your own, not just copy what I do.

If you want to try something new, first try it with a demo account, but remember that demo accounts get filled quicker and have little or no slippage. A real account is much more likely to have slippage and requotes, thus cutting into potential profits. If demo testing looks good, then move it to your live account and trade the smallest amounts possible, just to see how the trading works with your broker.

It’s not that hard to catch a news spike (or to straddle the price with pending orders) on a demo account. With a live account, even the best broker won’t fill every order perfectly if you try to catch the news spike. Some brokers even go so far as to prohibit news trading. This means that if you make a profit trying to catch a news spike, they will confiscate it. Somehow, they never will give you a refund if you lose money on a news trade. Since I’m primarily a technical trader, this isn’t a problem for me. If you really want to try to catch news spikes, Felix strongly recommends MB Trading. I haven’t tried them out for news trading, so I can’t give a personal opinion on this.

If you are using forex signals or some other system and you have successfully traded it for long enough to be comfortable with it, ask the signals (or other product’s) support staff what the maximum risk they recommend is. They should be more familiar with the product than anyone else. Just remember to start small on any new system and never to exceed your own personal maximum risk per trade no matter what anyone else says.

Although a historic record of pip gains for a signals service, trading room, or trading method is a good thing to consider, the actual results you get will always be a little different. See where I’ve been reporting the results of my tests of Intelli4x’s signals. At the moment due to pure dumb luck, I’ve actually been doing a little better in total pips on the trades I’ve taken than the “official” record for the signals I’ve taken from them. Sometimes I’ve entered a little better, sometimes I’ve missed a close signal and something went on and hit the take profit number. If my schedule had been a little different, this could just as easily gone the other way and cut into the results.

Setting your risk is easy with most brokers. You just need to set a stoploss on each trade. Remember that xxxUSD pairs are worth $10 per pip for a full lot, $1 per pip for a minilot, 10 cents per pip for a microlot, and 1 cent per pip for a nanolots. For other pairs, it’s a very good idea to check a pip value calculator. If you wanted to take a maximum risk of $100 on a trade, then you can only set the stoploss to a mere 10 pips if you plan to trade a full lot of a xxxUSD pair. On the other hand, you can trade 5 minilots and with a 20 pip stoploss or 1 minilot and use a 100 pip stoploss. Usually, the stoploss is determined by your trading method and then you need calculate the maximum lot size of the trade that you can risk. If the smallest amount your broker will let you trade would exceed your maximum risk, skip the trade (or find a broker that lets you trade smaller amounts).

Remember, some brokers are better at closing your order exactly where you set the stoploss. Others frequently have very bad slippage and will fill your order at a price that is worse for you. If your broker does this too often, reduce your total risk per trade to compensate for the potential slippage loss and look for a better broker.

If you plan to leave an order open after the New York trading session ends on Friday afternoon, be aware that there might be a gap in price when the Tokyo market opens (Sunday evening in New York). If price gaps across your stoploss, you could lose a lot more than you planned. Alternatively, some brokers won’t observe the stoploss under these circumstances and the price could continue to move against you even more. Until you have a solid understanding of market dynamics, your broker’s methods, and understand all of the risks involved, you might want to close all positions on Friday before the market shuts down for the weekend and then re-open them when the market opens on Sunday.

My personal advice for ANY trading method you are considering would be to start with a combination of backtesting as well as forward testing on a demo account. Don’t base your decision to go live on 1 or 2 trades. Remember, coin tosses are accurate 1/2 the time, and getting heads or tails 3 or even 4 times in a row isn’t that hard to do. Once you have enough data to feel confident, trade TINY amounts of money live to make sure that the method can work under real world market conditions with your broker. If it’s still profitable, scale up at a reasonable pace, but NEVER exceed the maximum amount of risk per trade that you set for yourself. Even the best system in the world will still have an occasional losing streak.

Always remember this. You can’t make your fortune if you lose most of your account on a few bad trades. To get rich trading forex, you must first learn not to go broke.

I can’t promise that following this advice will absolutely save you from losing all of your money, but at least you’ll lose it slowly enough that you’ll have a chance to improve your trading technique before blowing your account.

Belajar Forex Cara Mudah

January 10, 2008 at 10:02 am | Posted in Forex | 10 Comments

Aku pasti ramai orang surf internet cari bahan untuk belajar forex. Belajar forex ni perlukan kesabaran. Ramai trader yang gagal juga walaupun dah bertahun-tahun belajar forex. Belajar forex ni satu usaha yang berterusan. Takder trader yg berjaya lepas belajar forex kurang dari setahun. Ada orang sanggup habis beribu-ribu ringgit menghadiri kursus forex. Tapi kalau betul-betul nak belajar forex ni cara terbaik kena cari mentor yg sanggup mengajar, dan cara pembelajaran pula adalah one to one melalui trading software yg ditunjukkan trading secara ‘live’. Apa-apa pun aku ucapkan good luck kat korang yg bersungguh2 nak belajar forex ni, di mana ada kemahuan disitu ada jalan.

Dalam dilemma

December 28, 2007 at 11:04 pm | Posted in Forex | 7 Comments

Sejak kebelakangan ni aku asyik-asyik terpikir nak berhenti kerja jer, rasa mcm dah penat and taknak dah kerja makan gaji ni. Aku bercadang nak tumpukan perhatian penuh pada bisnes & self employment, antaranya aku ingat mungkin aku nak jadi retail financial consultant@insurance agent attached dengan prudential.. memang dulu aku pernah ada experience kerja dalam industri insurans ni sebagai telemarketer, kerja dok call orang promote produk insurans PA.. income masa tu memang boleh tahan masyuk jugak la kalau performance OK. Masa performance tengah top komisen pun dapat banyak, banyak benda yang aku boleh citer pasal experience kerja as telemarketer nih. Maybe dalam posting yg lain lah, ada jugak terfikir nak fokus betul2 buat MLM. Tapi kalau nak berjaya betul2 kena pilih salah satu, tak boleh la nak buat dua2 serentak join insurans & buat MLM. Ni nasihat dari org yang dah berjaya dalam industri insurans la, dulu aku ada ingat yang aku ni jenis boleh multitasking.. semua benda nak buat, fokus kat kerja skrg (mkn gaji) + buat MLM + buat biz insurans + handle bisness cc & kedai  komputer + buat duit online etc. Tapi sekarang aku sedar kalau nak lebih berjaya better fokus kat satu bidang and then buat betul2 all out, chance nak success tu lebih tinggi… entah lah, memang dalam dilemma betul nih.

Kelas belajar Forex & Shifting priorities..

April 22, 2007 at 12:30 am | Posted in Business, Forex | 2 Comments

First of all aku nak apologise sebab dah lama sangat rasanya aku tak post kat sini, sibuk dengan kerja la sebab ofis hour aku start 10.30 am and abis 7.30 pm, by the time aku abis kejer dan balik sampai rumah jam dah pukul 8.30 pm, pastuh aku spend some quality time dgn family.. lepas anak dah masuk tido baru kekadang tuh aku boleh nak online, biasanya kalau aku letih pukul 11 malam lagi aku dah masuk tido, sekarang nih aku dah kurang sikit nak trading news pukul 9 pm – 11 pm sebab masa ni biasanya aku lebih suka tengok tv sambil main-main dengan anak.

Aku nak ucapkan terimakasih jugak kat sapa-sapa yg selalu frequent blog aku nih walaupun aku jarang update posting, kalau nak ikutkan memang banyak mender aku nak citer kat sini tapi tak tau nak start dari mana dulu :)

adbanner.jpg

Update on bisnes prepaid Mymode

Ok kat sini korang boleh tgk aku punya progress dari segi kenaikan pangkat dalam Mymode.

rank.jpg

Aku punya target untuk naik ker Super Chief Mobile pada bulan April nih, buat masa sekarang aku dah ada 3 Chief Mobile bawah aku, sekarang aku tengah berusaha nak naikkan sorang downline aku tuh kepada CM, bila aku ada 4 CM baru la dapat title “superman” tuh hehehe, dalam Mymode ni yang aku suka… untuk kenaikan pangkat dan dapat enjoy bonus yang lebih besar kena bantu downline2 bawah naik pangkat baru kita sendiri leh naik ke tahap lebih tinggi. Dah nak masuk 5 bulan aku buat bisness Mymode just jual prepaid topup handphone ni jer and built up network, Alhamdulillah income bulanan and bonus mingguan aku sekarang ni makin bertambah buat aku lebih bersemangat dan yakin dgn marketing plan Mymode. Aku rasa ni la satu-satunya MLM bisness yang betul-betul serasi dgn aku, aku dah masuk CNI 2 tahun lebih tapi income takderla sebesar yg aku dapat dari Mymode nih. Kat bawah ni aku nyer latest reward statement untuk April, tu baru untuk 2 minggu pertama tuh beb :)

m4p2.jpg

Aku rasa for the whole April nih boleh la dapat lebih RM500 tuh aku punya target la.. aku nyer long term target setahun dlm Mymode income aku bulanan dah sama dgn gaji bulanan aku hehe, sesuatu yg tak mustahil kalau aku maintain dengan effort yg aku curahkan sekarang. Think positif, aku selalu pesan dengan downline2 aku masa awal2 join Mymode jgn pikir sgt nak untung banyak and cepat, buat macam style aku slow n steady jer built network. Okeh kita citer pasal Forex lak.

Kelas belajar Forex Online & Offline

eng_marketiva_468×60_1.gif

Sorry banyak-banyak kat semua downline-downline Marketiva aku pasal aku tak follow up korang punya progress dalam Forex, bukan niatku untuk membiarkan korang terkontang kanting tak tau mana nak mula, kat blog aku nih dah macam-macam link resources Forex aku taruh so kalau self learner aku rasa takder masalah kalau nak belajar sendiri pasal Forex nih, bagi yang betul-betul serius nak belajar Forex dan tercari-cari sifu yg otai pulak, … aku dalam masa terdekat nih akan cuba mendapatkan khidmat dua orang sifu/otai Forex so korang boleh berguru dgn diaorg nih. nanti aku akan confirmkan siapa cikgu2 Forex nih :)

Aku tak dapat nak fokus sgt kat Forex training buat masa nih sebab aku sibuk setup CC n IT training center yang aku bukak kat Kajang. Info pasal company baru aku Najmitech Technoservices kat sini http://najmitech.duitforex.com yg nih pun banyak kejer aku nak kena buat utk soft launch company. Di masa akan datang aku akan buat kelas Forex offline kat aku punya training center, sapa-sapa yg boleh turun Bangi/Kajang atau dok area Lembah Klang/KL boleh la datang join, org jauh pun boleh datang memang digalakkan hehehe.. yang akan jadi tenaga pengajarnya aku akan dapatkan khidmat cikgu-cikgu Forex untuk korang :)

My Simple Trading System

February 27, 2007 at 5:12 am | Posted in Forex | 18 Comments

adbanner.jpg

Hi,

I want to post my very simple trading system, for those of you who’s a beginner in Forex I strongly recommend you to follow and familiarize yourself with this simple system. The purpose of this system is to identify trend so that we can place trade following the trend. Your profit target in the beginning should not be set too high.. it is sufficient to set profit target at +10 pips.

First we need to identify the main trend, for this purpose we will use the 4 hour timeframe chart

chart11.JPG

The 4 hour chart settings as follow :

  • 5 EMA applied to the close
  • 10 EMA applied to the close
  • Stochastics (10 , 3 , 3)
  • RSI 9

Next chart we will use is the 15 mins timeframe chart, if the main trend in the 4 hr chart is going up we will look to trade long (buy) in the 15 mins chart, if the 4 hr chart is trending down we will be looking to open short position. This is the entry rules on the 15 mins chart after we have confirm our trend on the 4 hr chart :

Long Trade Rules :

  1. 5 EMA must cross above the 10 EMA (indicated on the chart by the black candle).
  2. RSI must be greater than 50.
  3. Stochastics must be headed up and not in overbought territory.
  4. MACD histogram must go from negative to positive OR be negative and start to increase in value (we want to catch the trend early so the MACD histogram must be negative)

Refer this chart for long trade rules :

chart2.JPG

Short Trade Rules :

  1. 5 EMA must cross below the 10 EMA (indicated on the chart by purple candle)
  2. RSI must be less than 50.
  3. Stochastics must be headed down and not in oversold territory.
  4. MACD histogram must go from positive to negative OR be positive and start to decrease in value (we want to catch the trend early so the MACD histogram must be positive)

Refer this chart for short trade rules :

chart3.JPG

15 minutes chart setup

  • 5 EMA applied to the close
  • 10 EMA applied to the close
  • RSI (9)
  • Stochastics (10 , 3 , 3)
  • MACD Histogram (12 , 26 , 9 )

Share folder untuk download bahan-bahan Forex

February 5, 2007 at 5:16 pm | Posted in Forex | 2 Comments

hai,

Aku dah create satu sharefolder untuk aku simpan semua bahan-bahan berkaitan forex so korang boleh download kat situ. Boleh access share folder aku ni kat link

http://duitforex.4shared.com/ Sila gunakan link ini untuk download ebook Forex

Nanti aku akan update lagi kalau ada bahan-bahan baru yang korang boleh download kat situ TQ

Selamat datang ke dunia Forex

February 5, 2007 at 4:44 pm | Posted in Forex | 1 Comment

Hai,

Selamat datang kepada mereka yang berminat nak belajar Forex, a journey thousand miles begin with a few simple step.. korang telah mengambil langkah yang betul dengan melawat blog aku ni. So aku nak kongsikan pengetahuan aku dalam Forex.. bila korang dah kaya nanti jgn lupa bayar zakat, buat amal jariah dengan duit hasil korang trading Forex nih.. dapat jugak aku pahala berkongsi ilmu nih. kat sini boleh download koleksi ebook Forex..

Download koleksi ebook Forex free of charge

Tutorial Menggunakan Marketiva Trading Platform

February 2, 2007 at 8:34 pm | Posted in Forex | Leave a comment

Hai,

kat sini aku letak link tutorial macamana nak menggunakan Streamster tu selepas korang mendaftar di Marketiva —-> Pelajari Cara Menggunakan Software Streamster Marketiva

Dalam masa yang sama korang juga boleh mula membiasakan diri dengan Metatrader 4, satu lagi software trading platform yang memang glamour dikalangan Forex Trader. Korang boleh download MT4 dan praktis trading virtual account disini —->
Forex Demo Account Opening (MT4)

Negara pengeksport lebih suka currency mereka rendah berbanding dollar

January 31, 2007 at 8:11 pm | Posted in Forex | Leave a comment

Ini sebahagian dari news report yang aku amik kat Forexfactory :

The Bush administration is coming under heavy pressure to do something in the face of five consecutive years of soaring trade deficits, led by the yawning imbalances with China.
A group of lawmakers led by Sen. Charles Schumer, D-N.Y., got widespread support last year for imposing penalty tariffs of 27.5 percent on all Chinese imports coming into the United States if China did not go further to revalue its currency.
The administration opposes this approach, arguing that it would penalize American consumers who depend on low-cost clothing and electronic products from China.
American manufacturers contend that China is manipulating its currency to keep it undervalued against the U.S. dollar by 20 percent or more. Such an action makes Chinese goods cheaper for American consumers and American products more expensive in China.
Paulson was testifying on the administration’s latest currency report to Congress released last month. In that report, the administration refused to cite China for manipulating its currency to gain trade advantages, saying the country did not meet the technical definitions of a currency manipulator.

Full news at http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=15350

Uruskan masa dengan baik trading Forex ni

January 29, 2007 at 7:58 pm | Posted in Forex | 2 Comments

Salam sejahtera,

This time aku nak cerita tentang one possible impact yang boleh melanda hidup korang sekiranya korang baru nak mula berjinak-jinak dalam Forex, you might experience anxiety disorder hehe.. maksud aku tidur mungkin tak lena dok asyik teringat open position yg targetnya masih tak hit lagi cam dok menunggu buah yang takkkan gugur, kalo tido pun mungkin dok termimpi-mimpi Forex, well i can understand bagi setengah-setengah orang tuh mungkin setelah “berkenalan” dengan Forex umpama terjumpa lubuk emas di internet!! yes Forex can be very profitable i agree but please jangan sampai jadi hamba Forex, jangan dok online sepanjang masa dok tenung jer skrin monitor tuh perati turun naik chart tunggu nak open trade long ker short.. this is not a good practise kalau korang dah sampai ke tahap online dok depan pc sehari sampai 4 5 jam mengadap menatang forex nih, set a target atau kuota masa memula nih mungkin boleh setkan max 2 jam jer sehari monitor market condition.. untuk trader yang suka main teknik scalping boleh fully utilise this 2 hours monitor chart getting ready to enter & exit trade when the times is right. Masa yang selebihnya mungkin korang kena spend untuk analisis economic indicator atau news, follow thread dalam forex forum, develop own trading system ke.. pendekata banyak benda yang perlu buat se kena ada good time management. Remember the ultimate goal is to make few trades which is very profitable so its enough for u kalau nak pergi melancong 3 4 hari pun tanpa perlu bekerja, apa yang kita nak adalah freedom of time betul tak?? So jangan biarkan Forex mengambil terlalu banyak masa korang. Sekian dulu.

Pengenalan Forex

January 3, 2007 at 7:51 am | Posted in Blogroll, Forex | 2 Comments

eng_marketiva_200×200_1.gif

Forex, nama singkatan popular Foreign Exchange adalah satu lagi bentuk sumber wang yang popular dikalangan pelabur mahupun usahawan internet. Ia membolehkan kita memperdagangkan matawang asing dengan mudah . Jika sebelum ini hanya bank-bank besar dan orang yang kaya didunia sahaja boleh membuat forex trading, tetapi kini sesiapa saja yang mempunyai internet dan PC di rumah mampu untuk menceburkan diri dalam Forex (secara internet trading). Akibat daripada persaingan broker forex di internet, kini dengan bermodalkan USD1 sahaja pun anda sudah boleh memulakan dagangan forex. Malah sudah ada platform broker internet forex yang menawarkan modal pendahuluan apabila anda menyertai program mereka. (contoh seperti Marketiva yang menawarkan modal percuma USD5)

Market bagi Forex Trading pada masa kini mencecah nilai 1.4 Trillion USD sehari. Ianya 46 kali lebih besar daripada gabungan semua market pada masa depan. Ini membuktikan Forex trading adalah pasaran dagangan yang paling besar asetnya di dunia pada masa kini.
Kini sudah ada program-program yang menawarkan sistem kawalan dagangan Forex yang baik dan terancang. Gabungan program yang baik, ‘skill’ dan pengalaman seseorang pedagang Forex dalam menganalisa market secara fundamental ataupun secara teknikal, dengan mudah mereka dapat mengaut keuntungan yang banyak disamping dapat meminima kan risiko kerugian.

Jadi kenapa anda perlu memilih forex?

a) Pasaran dua hala.Anda boleh mendapat untung ketika harga pasaran sedang naik atau turun.
b) Pasaran 24jam sehari.Jadual Forex bermula pada hari Isnin jam 00:00GMT dan tutup lewat hari Jumaat. Sabtu dan Ahad tiada dagangan Forex.
c) Pasaran yang sentiasa aktif dan bergerak cergas setiap hari.Nilai dagangan mencecah USD $1.5 Trillions sehari.
d) Pasaran Forex tidak tidak dikawal oleh mana-mana individu, badan persatuan atau pun negara.(Global)

Apa yang membuatkan Forex ni menarik dan menguntungkan adalah LIQUIDITY, 2-WAY WINNING TRENDS AND LEVERAGE!!!

 

Langkah-langkah persediaan sebelum anda menceburi Forex

 

1. Belajar dan berusaha memahami asas forex terlebih dahulu sebelum memulakan forex trading sebenar.
-Ada banyak sumber percuma di internet yang padat dengan pembacaan asas forex antaranya http://www.babypips.com dan http://www.fxstreet.com .Turut serta dalam perbincangan forex dalam forum. Anda boleh dapatkan beberapa contoh laman dan forum forex di link Forex pada blog ini
2. Sebaik-baiknya latih trading forex dengan akaun demo dahulu (guna wang maya).
-Anda boleh daftar demo akaun di broker Forex Marketiva.
3. Belajar mengawal perasaan agar tidak terganggu dengan keuntungan mahupun kerugian dalam Forex.
-Sasaran anda adalah untuk berjaya dengan memastikan kadar keuntungan anda lebih banyak dari kadar kerugian.
4. Berdisiplin dan cuba memahirkan diri dengan satu system/teknik forex terlebih dahulu sebelum mencuba dengan teknik yang lain.
-Tidak ade system forex yang 100% untung. Tetapi anda boleh mencari teknik yang baik dengan 70% keuntungan ataupun lebih.
5. Target keuntungan berdasarkan kemampuan dan hendaklah realistik.
-Mula dengan target yang rendah seperti 5pips ke 10 pips sehari.

 

Kebanyakan individu yang ingin menceburi Forex bermula dengan membuka akaun di broker forex Marketiva kerana ianya percuma dan mendapat modal USD5, jika dibandingkan dengan broker forex yang lain anda perlu memasukkan modal minimum sekurang-kurangnya USD 100 untuk membuka akaun forex trading yang sebenar.

 

Jadi mulakan langkah anda dan ambil peluang ini untuk mengubah kehidupan anda dengan menyertai saya di Marketiva . SEMOGA BERJAYA!! INSYA ALLAH.

FOREX INTRO IN ENGLISH

What is forex?

Forex (Foreign Exchange) is the name given to the “direct access” trading of foreign currencies. With an average daily volume of $1.4 trillion, forex is 46 times larger than all the futures markets combined and, for that reason, is the world’s most liquid market. In the past, forex trading was limited largely to enormous money center banks and other institutional traders. But in just the past few years, technological innovations and the development of online trading platforms, such as that used by dt FX, allow small traders to take advantage of the significant benefits of trading foreign currencies with forex.

Foreign Currency Exchange (Forex) Trading allows an investor to participate in profitable fluctuations of world currencies. Forex trading works by selecting pairs of currencies and then measuring profit or loss by the fluctuations of one one currency’s market activity compared to the other. For example, fluctuations in the value of the $ U.S. Dollar are measured against another world currency such as the £ British Pound, Eurodollar, ¥ Japanese Yen etc. Being able to discern price trends in market activity is the essence of all profitable trading and this is what makes foreign currencies so exciting, currencies are the world’s ‘best trending’ market. This gives Forex investors a profit making edge that is unavailable in most other markets.

Forex Trading is being called ‘today’s exciting new investment opportunity for the savvy investor’. The reason is that the Forex Trading Market only began to emerge in 1978, when worldwide currencies were allowed to ‘float’ according to supply and demand, 7 years after the Gold Standard was abandoned. Up until 1995 Forex Trading was only available to banks and large multinational corporations but today, thanks to the proliferation of the computer and a new era of internet-based communication technologies, this highly profitable market is open to everyone. The Forex Trading Market’s growth has been unprecedented, explosive, and continues to be unequaled by any other trading market

Simply stated, Forex is the most profitable because it is the world’s largest marketplace. The Foreign Currency market as a whole accounts for over 1.2 trillion dollars of trading per day (as determined by the fourth Central Bank Survey of Foreign Exchange and Derivatives Market Activity, 1998. This figure is understood to be significantly higher today). To put this into perspective, on any given day the Foreign Currency Exchange Market activity is vastly greater than the Stock Market. It is 75 times greater than the New York Stock Exchange where the average total daily value (using 1998 figures) of both foreign and domestic stocks is $16 billion, and much greater than the daily activity on the London Stock Exchange, with $11 billion.

KLIK SINI UNTUK MULA BELAJAR FOREX

eng_marketiva_468×60_1.gif

Anda boleh gunakan kupon-kupon berikut semasa buka akaun

M14HGU3R2E, 5S07RXZXSM, EKG6IJ1PKW, N718C9PQ4Z, 4NWYPXFITR, BKJZERIJ15,
GM9QX0T181, 2XCI9JFU8H, YO8KNTIYEV, SDTAB1ZWM2, FPROGLOHK9, 84O9O0ZHK6,
VPIEHA95TQ, 4SMPKCAVPD, O7XCY3ZHP4, B144NE0H8I, 44436G3453, DYRRYBYUHY,
WWX4DFJU4S, 1A34SVWO6R

TAWARAN HEBAT!!! Setelah anda buka akaun anda boleh email saya di najmitech@gmail.com
e-book percuma berkaitan Forex saya akan hantar kepada anda

PERINGATAN !! Buka E-Gold Account Percuma untuk urusan pemindahan wang keluar dan masuk dari akaun trading forex anda.

eng_marketiva_200×200_1.gif

Create a free website or blog at WordPress.com. | The Pool Theme.
Entries and comments feeds.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.