Pengenalan Forex

January 3, 2007 at 7:51 am | Posted in Blogroll, Forex | 2 Comments

eng_marketiva_200×200_1.gif

Forex, nama singkatan popular Foreign Exchange adalah satu lagi bentuk sumber wang yang popular dikalangan pelabur mahupun usahawan internet. Ia membolehkan kita memperdagangkan matawang asing dengan mudah . Jika sebelum ini hanya bank-bank besar dan orang yang kaya didunia sahaja boleh membuat forex trading, tetapi kini sesiapa saja yang mempunyai internet dan PC di rumah mampu untuk menceburkan diri dalam Forex (secara internet trading). Akibat daripada persaingan broker forex di internet, kini dengan bermodalkan USD1 sahaja pun anda sudah boleh memulakan dagangan forex. Malah sudah ada platform broker internet forex yang menawarkan modal pendahuluan apabila anda menyertai program mereka. (contoh seperti Marketiva yang menawarkan modal percuma USD5)

Market bagi Forex Trading pada masa kini mencecah nilai 1.4 Trillion USD sehari. Ianya 46 kali lebih besar daripada gabungan semua market pada masa depan. Ini membuktikan Forex trading adalah pasaran dagangan yang paling besar asetnya di dunia pada masa kini.
Kini sudah ada program-program yang menawarkan sistem kawalan dagangan Forex yang baik dan terancang. Gabungan program yang baik, ‘skill’ dan pengalaman seseorang pedagang Forex dalam menganalisa market secara fundamental ataupun secara teknikal, dengan mudah mereka dapat mengaut keuntungan yang banyak disamping dapat meminima kan risiko kerugian.

Jadi kenapa anda perlu memilih forex?

a) Pasaran dua hala.Anda boleh mendapat untung ketika harga pasaran sedang naik atau turun.
b) Pasaran 24jam sehari.Jadual Forex bermula pada hari Isnin jam 00:00GMT dan tutup lewat hari Jumaat. Sabtu dan Ahad tiada dagangan Forex.
c) Pasaran yang sentiasa aktif dan bergerak cergas setiap hari.Nilai dagangan mencecah USD $1.5 Trillions sehari.
d) Pasaran Forex tidak tidak dikawal oleh mana-mana individu, badan persatuan atau pun negara.(Global)

Apa yang membuatkan Forex ni menarik dan menguntungkan adalah LIQUIDITY, 2-WAY WINNING TRENDS AND LEVERAGE!!!

 

Langkah-langkah persediaan sebelum anda menceburi Forex

 

1. Belajar dan berusaha memahami asas forex terlebih dahulu sebelum memulakan forex trading sebenar.
-Ada banyak sumber percuma di internet yang padat dengan pembacaan asas forex antaranya http://www.babypips.com dan http://www.fxstreet.com .Turut serta dalam perbincangan forex dalam forum. Anda boleh dapatkan beberapa contoh laman dan forum forex di link Forex pada blog ini
2. Sebaik-baiknya latih trading forex dengan akaun demo dahulu (guna wang maya).
-Anda boleh daftar demo akaun di broker Forex Marketiva.
3. Belajar mengawal perasaan agar tidak terganggu dengan keuntungan mahupun kerugian dalam Forex.
-Sasaran anda adalah untuk berjaya dengan memastikan kadar keuntungan anda lebih banyak dari kadar kerugian.
4. Berdisiplin dan cuba memahirkan diri dengan satu system/teknik forex terlebih dahulu sebelum mencuba dengan teknik yang lain.
-Tidak ade system forex yang 100% untung. Tetapi anda boleh mencari teknik yang baik dengan 70% keuntungan ataupun lebih.
5. Target keuntungan berdasarkan kemampuan dan hendaklah realistik.
-Mula dengan target yang rendah seperti 5pips ke 10 pips sehari.

 

Kebanyakan individu yang ingin menceburi Forex bermula dengan membuka akaun di broker forex Marketiva kerana ianya percuma dan mendapat modal USD5, jika dibandingkan dengan broker forex yang lain anda perlu memasukkan modal minimum sekurang-kurangnya USD 100 untuk membuka akaun forex trading yang sebenar.

 

Jadi mulakan langkah anda dan ambil peluang ini untuk mengubah kehidupan anda dengan menyertai saya di Marketiva . SEMOGA BERJAYA!! INSYA ALLAH.

FOREX INTRO IN ENGLISH

What is forex?

Forex (Foreign Exchange) is the name given to the “direct access” trading of foreign currencies. With an average daily volume of $1.4 trillion, forex is 46 times larger than all the futures markets combined and, for that reason, is the world’s most liquid market. In the past, forex trading was limited largely to enormous money center banks and other institutional traders. But in just the past few years, technological innovations and the development of online trading platforms, such as that used by dt FX, allow small traders to take advantage of the significant benefits of trading foreign currencies with forex.

Foreign Currency Exchange (Forex) Trading allows an investor to participate in profitable fluctuations of world currencies. Forex trading works by selecting pairs of currencies and then measuring profit or loss by the fluctuations of one one currency’s market activity compared to the other. For example, fluctuations in the value of the $ U.S. Dollar are measured against another world currency such as the £ British Pound, Eurodollar, ¥ Japanese Yen etc. Being able to discern price trends in market activity is the essence of all profitable trading and this is what makes foreign currencies so exciting, currencies are the world’s ‘best trending’ market. This gives Forex investors a profit making edge that is unavailable in most other markets.

Forex Trading is being called ‘today’s exciting new investment opportunity for the savvy investor’. The reason is that the Forex Trading Market only began to emerge in 1978, when worldwide currencies were allowed to ‘float’ according to supply and demand, 7 years after the Gold Standard was abandoned. Up until 1995 Forex Trading was only available to banks and large multinational corporations but today, thanks to the proliferation of the computer and a new era of internet-based communication technologies, this highly profitable market is open to everyone. The Forex Trading Market’s growth has been unprecedented, explosive, and continues to be unequaled by any other trading market

Simply stated, Forex is the most profitable because it is the world’s largest marketplace. The Foreign Currency market as a whole accounts for over 1.2 trillion dollars of trading per day (as determined by the fourth Central Bank Survey of Foreign Exchange and Derivatives Market Activity, 1998. This figure is understood to be significantly higher today). To put this into perspective, on any given day the Foreign Currency Exchange Market activity is vastly greater than the Stock Market. It is 75 times greater than the New York Stock Exchange where the average total daily value (using 1998 figures) of both foreign and domestic stocks is $16 billion, and much greater than the daily activity on the London Stock Exchange, with $11 billion.

KLIK SINI UNTUK MULA BELAJAR FOREX

eng_marketiva_468×60_1.gif

Anda boleh gunakan kupon-kupon berikut semasa buka akaun

M14HGU3R2E, 5S07RXZXSM, EKG6IJ1PKW, N718C9PQ4Z, 4NWYPXFITR, BKJZERIJ15,
GM9QX0T181, 2XCI9JFU8H, YO8KNTIYEV, SDTAB1ZWM2, FPROGLOHK9, 84O9O0ZHK6,
VPIEHA95TQ, 4SMPKCAVPD, O7XCY3ZHP4, B144NE0H8I, 44436G3453, DYRRYBYUHY,
WWX4DFJU4S, 1A34SVWO6R

TAWARAN HEBAT!!! Setelah anda buka akaun anda boleh email saya di najmitech@gmail.com
e-book percuma berkaitan Forex saya akan hantar kepada anda

PERINGATAN !! Buka E-Gold Account Percuma untuk urusan pemindahan wang keluar dan masuk dari akaun trading forex anda.

eng_marketiva_200×200_1.gif

2 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Kalau nak buat duit memalui tukaran wang asing atau Forex ini memang peluang yang bagus. Boleh buka akaun secara percuma di Marketiva dan praktis menggunakan virtual account. kalau nak belajar tentang forex banyak website rujukan seperti cth http://www.babypips.com. Jana pendapatan di internet melalui forex!!!!

  2. Hai,

    Aku telah menceburi bidang forex nih setelah beberapa kali tertipu dengan scammers bila menyertai AUTOSURF dan HYIPS, pada pendapat aku Forex nih lebih menjanjikan pulangan pendapatan yang lumayan sekiranya kita mengamalkan strategi trading yang bagus, berdisiplin dan juga menggunakan teknik kawalan modal dan risiko yang berkesan. Kalau rugi tuh biasala.. adat perniagaan memang ada untung rugi TAPI dengan teknik yang aku gunakan.. trading yang menguntungkan lebih banyak dari yang rugi.. in the long run Forex nih profitable..

    So aku nak kongsikan segala pengalaman dan skil aku nih FREE OF CHARGE.. this is no bullshit, kepada yang betul-betul serius nak buat duit kat internet jgn lepaskan peluang nih.. ambil langkah pertama dengan membuka akaun forex trading secara percuma untuk praktis teknik yang aku akan ajar.. buka akaun di https://duitforex.wordpress.com atau klik link website di atas. dah buka akaun email aku atau call aku di 0122463652 dan aku akan hantar e-book percuma


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: