Belajar Forex Cara Mudah

January 10, 2008 at 10:02 am | Posted in Forex | 10 Comments

Aku pasti ramai orang surf internet cari bahan untuk belajar forex. Belajar forex ni perlukan kesabaran. Ramai trader yang gagal juga walaupun dah bertahun-tahun belajar forex. Belajar forex ni satu usaha yang berterusan. Takder trader yg berjaya lepas belajar forex kurang dari setahun. Ada orang sanggup habis beribu-ribu ringgit menghadiri kursus forex. Tapi kalau betul-betul nak belajar forex ni cara terbaik kena cari mentor yg sanggup mengajar, dan cara pembelajaran pula adalah one to one melalui trading software yg ditunjukkan trading secara ‘live’. Apa-apa pun aku ucapkan good luck kat korang yg bersungguh2 nak belajar forex ni, di mana ada kemahuan disitu ada jalan.

10 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. betul bukan senang main forex nie…kalau orang kata mesti disiplin…mmg betul disiplin dan bagi aku money management paling penting kurang dari 10 % jer trade itu pun masih bahaya…paling baik tak lebih 5%. mmg lah lambat compare dengan capital yang kita ada tp forex bukan untuk cepat kaya sebenarnya….tp untuk kumpul capital….dan mungkin juga untuk cepat kayap. satu lagi bagi aku ..strategy apa pun….bukan kunci kejayaan…kunci kejayaan adalah ilmu….byk strategy dah aku pakai…semua hangkang tp sejak belajar sdikit demi sedikit….ilmu yang Allah bagi…alhamdulilah…mmg tak banyak untung maklumlah 5% jer trade dari capital tp compounded. apa pun kita masih belajar ….pasal market nie sebenarnya psikolgi manusia…..random…very random….btw nice blog….ada masa visit my blog http://notaforex2.blogmas.com

  2. Somehow i missed the point. Probably lost in translation🙂 Anyway … nice blog to visit.

    cheers, Hydroponics

  3. forex ni sebenarnya satu lubuk duit yg memerlukan kesabaran,displin yg amat tinggi,serta skill melakukan analisa yg baik. seorang pro trader bernama mark macrae ada menyatakan bahawa 70% adalah psikoligi manakala 30% adalah teknikal analisis..untuk mampu menjana capital yg baik memerlukan modal yg mencukupi. risk management adalah penting dalam menjamin agar tidak memasuki market dengan kerugian yg besar..kemahiran dalam melakukan teknikal analisis adalah sesuatu kemahiran amat perlu untuk meramal arah pasaran akan datang..

    • bolehkah saya ingin mengetahui lebih lanjut tentang risk management?

  4. bley syorkan tak mana2 laman web yg bgs untuk belajar forex..

    http://www.visajutawan.com/my/310857.html

  5. Sokong 100% dengan pandangan bro..Tiada jalan singkat untuk berjaya walau dalam apa2 bidang sekalipun
    😉

  6. menjana duit secara online perlukan fokus dan usaha yang berterusan

  7. Harap-harap ilmu yang Allah S.W.T bagi tu dapatlah di kongsi bersama,semoga rezeki yang diberikan oleh Allah S.W.T tu diberkati dan dipermudahkan.

    • salam bro..spa2 sudi berkongsi ilmu forex??jom add saya..kita sembg kt fb…(abg_hensoms@yahoo.com)

  8. jom join robot power yang dikaji supaya tak bleh margin call. bulan2 gerenti dapat rm 2-3 ribu wajib.aku dh untung berganda2 dh, aku cuma nk tolong, aku pun dulu susah macam korang juga…. call aku 0196418353


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: