Dalam dilemma

December 28, 2007 at 11:04 pm | Posted in Forex | 7 Comments

Sejak kebelakangan ni aku asyik-asyik terpikir nak berhenti kerja jer, rasa mcm dah penat and taknak dah kerja makan gaji ni. Aku bercadang nak tumpukan perhatian penuh pada bisnes & self employment, antaranya aku ingat mungkin aku nak jadi retail financial consultant@insurance agent attached dengan prudential.. memang dulu aku pernah ada experience kerja dalam industri insurans ni sebagai telemarketer, kerja dok call orang promote produk insurans PA.. income masa tu memang boleh tahan masyuk jugak la kalau performance OK. Masa performance tengah top komisen pun dapat banyak, banyak benda yang aku boleh citer pasal experience kerja as telemarketer nih. Maybe dalam posting yg lain lah, ada jugak terfikir nak fokus betul2 buat MLM. Tapi kalau nak berjaya betul2 kena pilih salah satu, tak boleh la nak buat dua2 serentak join insurans & buat MLM. Ni nasihat dari org yang dah berjaya dalam industri insurans la, dulu aku ada ingat yang aku ni jenis boleh multitasking.. semua benda nak buat, fokus kat kerja skrg (mkn gaji) + buat MLM + buat biz insurans + handle bisness cc & kedai  komputer + buat duit online etc. Tapi sekarang aku sedar kalau nak lebih berjaya better fokus kat satu bidang and then buat betul2 all out, chance nak success tu lebih tinggi… entah lah, memang dalam dilemma betul nih.

7 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] Links WordPress.com WordPress.org Dalam dilemma January 17, 2008, 5:49 am Filed under: Uncategorized source […]

  2. Salam en. papito,

    saya mmg bersetuju sangat dgn en.papito. sesetengah org tak berapa selesa di kawal masanya dan juga kebebasannya.org begini sangat patut bekerja sendiri. pada pendapat saya, bidang yg paling sesuai dan paling cepat adalah buat MLM.

    saya nak cadangkan u kaji satu kompeni ni.masih baru tp sambutan adalah di luar dugaan sbb mktg plannya adil dan hebat.

    nak tau lebih lanjut, tuan bleh tgk kat web kompeni http://www.e-rafa.com atau web group kami http://www.theway2rich.com/?id=capslock

    terima kasih
    0192792245

  3. […] Dalam dilemma source […]

  4. […] Dalam dilemma source […]

  5. Salam, saya cadangkan supaya saudara fokus pada satu bidang sahaja. Ini akan memberi impak dan hasil yang lebih besar berbanding pada multi tasking. Insyallah, Tuhan akan membantu saudara asalkan nawaitu itu jujur. Bukankah Tuhan memberi rezeki yang adil kepada semua manusia tidak kira apa bangsa, agama, ideologi asalkan mereka berusaha?

    lawati web saya http://www.theway2rich.com/jihad-biz

    terima kasih

  6. jom join robot power yang dikaji supaya tak bleh margin call. bulan2 gerenti dapat rm 2-3 ribu wajib.aku dh untung berganda2 dh, aku cuma nk tolong, aku pun dulu susah macam korang juga…. call aku 0196418353

  7. Wah dilema kenapa ini? MLM? Bisnis seperti itu memang ga semua cocok. Sudah coba forex trading? Ini bisnis online termarak saat ini. Banyak yang mulai terjuna menggeluti bisnis ini. Tetapi harus hati-hati terutama dalam memilih broker forex yang akan digunakan. Saya sarankan OctaFx, karena broker ini sudah terbukti bagus.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: