Perniagaan Internet

May 16, 2009 at 2:16 am | Posted in Business, General, Internet Marketing | 2 Comments

Bila aku online duduk mengadap komputer aku kena pastikan sesi online tu produktif dari segi membantu aku semakin hampir ke arah mencapai my goal untuk berjaya menjadi seorang usahawan internet, ini satu proses ongoing learning coz banyak yang aku tak tahu dalam bidang ni, benda ni tak mustahil, dah ada orang yang berjaya mencapai income 5 figures melalui perniagaan internet ni, so aku bertekad yang satu hari nanti aku akan berjaya juga.. first step perlu utilise whatever free resources yang ada kat internet ni. So aku akan research semua website / portal tempat pengiklanan percuma dulu

Risk Management: How to avoid losing your shirt while trading forex.

May 13, 2008 at 9:17 pm | Posted in Forex | 4 Comments

Ini ada satu artikel/posting forum ttg risk management dalam forex yg pada aku memang berguna utk kita jadikan panduan dalam aktiviti trading forex kita. Posting asal boleh dapat pada link ni —> Posting forum

Have you ever seen things like these on a website or in a review?
“I followed those trading signals, and my account dropped 70% in 3 days.”
“I tried this method and got margin called in less than a week.”

Let me put this simply. It doesn’t matter if some trading method, trading room, signals service, or anything else has a perfect reviews and a 5 year history showing that it never had a single losing trade. It doesn’t matter if it’s endorsed by Felix, Crazy Cat, Sir Pipsalot and the heads of the IMF, ECB, and the US Treasury. Not matter what “proof” is offered, no matter how well endorsed it is, no matter what the guarantee is, DO NOT EVER RISK TOO MUCH OF YOUR ACCOUNT ON ANY ONE TRADE.

No human, no computer, no “perfect” signals or other trading method can be right 100% of the time. It’s possible to backtest and optimize something so that it’s “perfect” with old data, but the forex market is an unpredictable beast. Good systems and signals can be right much of the time, but NOTHING will ever be right 100% of the time if you let it run long enough.

Risk Management is the concept of having a plan that sets a maximum amount of risk that you will place on any one trade. How much risk is “too much” risk is the subject of much debate. I’ve seen numbers ranging from 1/2% to 5%. Some of this will depend on the forward tested success rate of your system, and some will depend on what you consider to be an acceptable level of risk.

“But if I don’t risk much, I can’t make much.” is a common complaint against risk management. To some extent, this is true. On the other hand, if you have nothing in your forex account to trade with, you won’t make any money at all. If you risk too much and there’s a big gap in price (or your broker gives you too much slippage), you can not only lose all the money in your account, but you can possibly even end up OWING money to your broker.

Let’s say you have $10,000 in your account. Then you decide to risk $5000 for the chance to make $5000 (a 1:1 ratio). If the trade goes your way, you have $15,000. That’s great, but what if it goes the other way? Then you only have $5000. Now, you need to double your $5000 to get back to where you started. If you risk half your account again and the “99% accurate” system fails you again, then you only have $2500 left. Now you would have to quadruple your account to get back to where you started. Fail one more trade like this and you have only $1250 left. You would have to have more than 5 perfect trades gaining 50% each time to get back to where you started. After 3 losses in a row wiping out over 85% of your account, would you really want to trust this trading method to work 5 or 6 times in a row now?

Let’s say you feel like using the highest end of typical risk management recommendations and risk 5% of your $10,000 account on each trade. Once again, we’ll use a 1:1 ratio just to keep the math simple. This means you’ll risk $500 on the first trade while hoping to make $500. If the first trade goes bad, you have $9500 left. You would have to lose many trades in a row to lose half of your account, and far more to go all the way down to $1250. It is true that you won’t be able to make money as fast, but what good is making huge sums of cash if you can lose most or all of your hard earned profits from a single bad trade.

I would NEVER risk more than 1/2 percent of my account per trade on something I hadn’t personally forward tested on a live account for an extended period. If I have confidence in a system that I have tested live over time, I slowly and carefully scale up the size of each trade. I’m not going to say exactly what my personal maximum risk is, since I want you to select your own, not just copy what I do.

If you want to try something new, first try it with a demo account, but remember that demo accounts get filled quicker and have little or no slippage. A real account is much more likely to have slippage and requotes, thus cutting into potential profits. If demo testing looks good, then move it to your live account and trade the smallest amounts possible, just to see how the trading works with your broker.

It’s not that hard to catch a news spike (or to straddle the price with pending orders) on a demo account. With a live account, even the best broker won’t fill every order perfectly if you try to catch the news spike. Some brokers even go so far as to prohibit news trading. This means that if you make a profit trying to catch a news spike, they will confiscate it. Somehow, they never will give you a refund if you lose money on a news trade. Since I’m primarily a technical trader, this isn’t a problem for me. If you really want to try to catch news spikes, Felix strongly recommends MB Trading. I haven’t tried them out for news trading, so I can’t give a personal opinion on this.

If you are using forex signals or some other system and you have successfully traded it for long enough to be comfortable with it, ask the signals (or other product’s) support staff what the maximum risk they recommend is. They should be more familiar with the product than anyone else. Just remember to start small on any new system and never to exceed your own personal maximum risk per trade no matter what anyone else says.

Although a historic record of pip gains for a signals service, trading room, or trading method is a good thing to consider, the actual results you get will always be a little different. See where I’ve been reporting the results of my tests of Intelli4x’s signals. At the moment due to pure dumb luck, I’ve actually been doing a little better in total pips on the trades I’ve taken than the “official” record for the signals I’ve taken from them. Sometimes I’ve entered a little better, sometimes I’ve missed a close signal and something went on and hit the take profit number. If my schedule had been a little different, this could just as easily gone the other way and cut into the results.

Setting your risk is easy with most brokers. You just need to set a stoploss on each trade. Remember that xxxUSD pairs are worth $10 per pip for a full lot, $1 per pip for a minilot, 10 cents per pip for a microlot, and 1 cent per pip for a nanolots. For other pairs, it’s a very good idea to check a pip value calculator. If you wanted to take a maximum risk of $100 on a trade, then you can only set the stoploss to a mere 10 pips if you plan to trade a full lot of a xxxUSD pair. On the other hand, you can trade 5 minilots and with a 20 pip stoploss or 1 minilot and use a 100 pip stoploss. Usually, the stoploss is determined by your trading method and then you need calculate the maximum lot size of the trade that you can risk. If the smallest amount your broker will let you trade would exceed your maximum risk, skip the trade (or find a broker that lets you trade smaller amounts).

Remember, some brokers are better at closing your order exactly where you set the stoploss. Others frequently have very bad slippage and will fill your order at a price that is worse for you. If your broker does this too often, reduce your total risk per trade to compensate for the potential slippage loss and look for a better broker.

If you plan to leave an order open after the New York trading session ends on Friday afternoon, be aware that there might be a gap in price when the Tokyo market opens (Sunday evening in New York). If price gaps across your stoploss, you could lose a lot more than you planned. Alternatively, some brokers won’t observe the stoploss under these circumstances and the price could continue to move against you even more. Until you have a solid understanding of market dynamics, your broker’s methods, and understand all of the risks involved, you might want to close all positions on Friday before the market shuts down for the weekend and then re-open them when the market opens on Sunday.

My personal advice for ANY trading method you are considering would be to start with a combination of backtesting as well as forward testing on a demo account. Don’t base your decision to go live on 1 or 2 trades. Remember, coin tosses are accurate 1/2 the time, and getting heads or tails 3 or even 4 times in a row isn’t that hard to do. Once you have enough data to feel confident, trade TINY amounts of money live to make sure that the method can work under real world market conditions with your broker. If it’s still profitable, scale up at a reasonable pace, but NEVER exceed the maximum amount of risk per trade that you set for yourself. Even the best system in the world will still have an occasional losing streak.

Always remember this. You can’t make your fortune if you lose most of your account on a few bad trades. To get rich trading forex, you must first learn not to go broke.

I can’t promise that following this advice will absolutely save you from losing all of your money, but at least you’ll lose it slowly enough that you’ll have a chance to improve your trading technique before blowing your account.

Belajar Forex Cara Mudah

January 10, 2008 at 10:02 am | Posted in Forex | 10 Comments

Aku pasti ramai orang surf internet cari bahan untuk belajar forex. Belajar forex ni perlukan kesabaran. Ramai trader yang gagal juga walaupun dah bertahun-tahun belajar forex. Belajar forex ni satu usaha yang berterusan. Takder trader yg berjaya lepas belajar forex kurang dari setahun. Ada orang sanggup habis beribu-ribu ringgit menghadiri kursus forex. Tapi kalau betul-betul nak belajar forex ni cara terbaik kena cari mentor yg sanggup mengajar, dan cara pembelajaran pula adalah one to one melalui trading software yg ditunjukkan trading secara ‘live’. Apa-apa pun aku ucapkan good luck kat korang yg bersungguh2 nak belajar forex ni, di mana ada kemahuan disitu ada jalan.

Dalam dilemma

December 28, 2007 at 11:04 pm | Posted in Forex | 7 Comments

Sejak kebelakangan ni aku asyik-asyik terpikir nak berhenti kerja jer, rasa mcm dah penat and taknak dah kerja makan gaji ni. Aku bercadang nak tumpukan perhatian penuh pada bisnes & self employment, antaranya aku ingat mungkin aku nak jadi retail financial consultant@insurance agent attached dengan prudential.. memang dulu aku pernah ada experience kerja dalam industri insurans ni sebagai telemarketer, kerja dok call orang promote produk insurans PA.. income masa tu memang boleh tahan masyuk jugak la kalau performance OK. Masa performance tengah top komisen pun dapat banyak, banyak benda yang aku boleh citer pasal experience kerja as telemarketer nih. Maybe dalam posting yg lain lah, ada jugak terfikir nak fokus betul2 buat MLM. Tapi kalau nak berjaya betul2 kena pilih salah satu, tak boleh la nak buat dua2 serentak join insurans & buat MLM. Ni nasihat dari org yang dah berjaya dalam industri insurans la, dulu aku ada ingat yang aku ni jenis boleh multitasking.. semua benda nak buat, fokus kat kerja skrg (mkn gaji) + buat MLM + buat biz insurans + handle bisness cc & kedai  komputer + buat duit online etc. Tapi sekarang aku sedar kalau nak lebih berjaya better fokus kat satu bidang and then buat betul2 all out, chance nak success tu lebih tinggi… entah lah, memang dalam dilemma betul nih.

Dah lama tak post

October 21, 2007 at 5:17 am | Posted in Business Info | 1 Comment

Dah lama aku tak update info dalam blog ni, skrg nak kena warm up balik update sikit2 mana2 yg patut, just nak kongsi peluang buat duit korang boleh try husha link nih

http://www.peluangniaga4u.com

Search engine stats

May 19, 2007 at 10:28 pm | Posted in Internet Marketing, Mymode | 1 Comment

Kat sini statistik keyword yang digunakan oleh user yang melawat ke blog aku

stats20may.jpg

stats ni aku generate pada 20 May, nampaknya Abfund masih lagi topik panas yg contribute kepada most of traffics yg sampai ke blog aku nih, sedangkan Abfund nih dah lama “berkubur” and memang sah program scam, aku buat kesimpulan boleh tahan jugak kuatnya penangan Abfund nih, seingat aku la antara program2 epoint yg terawal memang Abfund yang start dulu, lepas tuh timbul lak danafutures, then Fical dan macam2 lagi yg wujud sewaktu dengannya. Sekarang semua dah ‘menyepikan’ diri sejak heboh di perkatakan di media massa dan keluar fatwa kebangsaan mengatakan skim ‘cepat kaya’ pelaburan internet ni haram, well.. memang aku sokong 100% campur tangan kerajaan dalam hal ni untuk membanteras skim2 cepat kaya yg banyak menipu nih, merosakkan ekonomi orang Melayu jer.. kadang2 aku malu dengan mentaliti kebanyakan org2 kita bangsa Melayu yang suka ambil jalan mudah, nak cepat kaya, taknak berusaha dengan caranya yang betul. bak kata mereka yg promote skim2 sebegini.. skim 5D (nih Empay yang hampeh tuh la) , DUDUK DIAM DIAM DAPAT DUIT <—- apa kejadahnya la 5D nih bagi aku ni untuk orang yang malas jer.

Anyway keyword belajar forex ada dalam stats walaupun dalam ranking kedua, based from my observation sejak skim HYIP cepat kaya diharamkan ramai pulak org2 kita yang beralih ke arena Forex nih, walaupun Forex nih legal dan potensi nak buat duit lebih tinggi tapi korang kena ingat risiko dia pun tinggi jugak.. leverage tuh serampang 2 mata either u can make really2 a lot of money or u also can lost a lot of money trading Forex, so nasihat aku sebelum melaburkan duit dalam forex ni baik dalami dulu ilmu Forex, yg penting praktis, praktis, praktis trading dengan virtual account dulu!!!!

Jangan jadi umpama keluar mulut harimau pi masuk mulut buaya pulak, berhenti main HYIP konon2 dah insaf beralih ke Forex tapi masih mengamalkan attitude yang sama, tak sabar.. nak cepat profit, tak berdisiplin.. MALAS belajar!!! nanti korang jugak yg rugi lost trading banyak duit.

Tapi satu benda yg pasti.. Mymode tetap BEST!!! hehe :)

Aku Forex tetap trading jugak.. Mymode aku buat as long term business, sebab ini dah terbukti ada org yang berjaya sebab Mymode ni bisness MLM jual produk simple iaitu prepaid topup jer but yet marketing plan dia memang power!!! Aku sendiri baru join dah nak masuk 5 bulan tapi income bulanan dah steady.. nih aa income bulan lepas April

m4.jpg

Senang citer macam ni lah, ramai yg datang kat blog aku nih niat nak buat duit kat internet.. so aku offer kat korang peluang buat duit yang dah terbukti berkesan yg aku sendiri buat n experience , aku offer satu pakej special untuk korang –> DuitForex Group Wealth Builder

  • Join group Mymode aku.. kelebihan ada downline placement, aku sebagai Upline korang akan bantu untuk dapatkan downline dan kembangkan network.
  • Sebagai ahli Mymode dalam group aku, aku akan bantu downline2 yang berminat mendalami ilmu Forex secara PERCUMA!!!

So jangan tunggu lama2 beb.. FIRST STEP, —> daftar portal FREE dulu test drive system Mymode daftar kat sini klik http://income.duitforex.com

Kelas belajar Forex & Shifting priorities..

April 22, 2007 at 12:30 am | Posted in Business, Forex | 2 Comments

First of all aku nak apologise sebab dah lama sangat rasanya aku tak post kat sini, sibuk dengan kerja la sebab ofis hour aku start 10.30 am and abis 7.30 pm, by the time aku abis kejer dan balik sampai rumah jam dah pukul 8.30 pm, pastuh aku spend some quality time dgn family.. lepas anak dah masuk tido baru kekadang tuh aku boleh nak online, biasanya kalau aku letih pukul 11 malam lagi aku dah masuk tido, sekarang nih aku dah kurang sikit nak trading news pukul 9 pm – 11 pm sebab masa ni biasanya aku lebih suka tengok tv sambil main-main dengan anak.

Aku nak ucapkan terimakasih jugak kat sapa-sapa yg selalu frequent blog aku nih walaupun aku jarang update posting, kalau nak ikutkan memang banyak mender aku nak citer kat sini tapi tak tau nak start dari mana dulu :)

adbanner.jpg

Update on bisnes prepaid Mymode

Ok kat sini korang boleh tgk aku punya progress dari segi kenaikan pangkat dalam Mymode.

rank.jpg

Aku punya target untuk naik ker Super Chief Mobile pada bulan April nih, buat masa sekarang aku dah ada 3 Chief Mobile bawah aku, sekarang aku tengah berusaha nak naikkan sorang downline aku tuh kepada CM, bila aku ada 4 CM baru la dapat title “superman” tuh hehehe, dalam Mymode ni yang aku suka… untuk kenaikan pangkat dan dapat enjoy bonus yang lebih besar kena bantu downline2 bawah naik pangkat baru kita sendiri leh naik ke tahap lebih tinggi. Dah nak masuk 5 bulan aku buat bisness Mymode just jual prepaid topup handphone ni jer and built up network, Alhamdulillah income bulanan and bonus mingguan aku sekarang ni makin bertambah buat aku lebih bersemangat dan yakin dgn marketing plan Mymode. Aku rasa ni la satu-satunya MLM bisness yang betul-betul serasi dgn aku, aku dah masuk CNI 2 tahun lebih tapi income takderla sebesar yg aku dapat dari Mymode nih. Kat bawah ni aku nyer latest reward statement untuk April, tu baru untuk 2 minggu pertama tuh beb :)

m4p2.jpg

Aku rasa for the whole April nih boleh la dapat lebih RM500 tuh aku punya target la.. aku nyer long term target setahun dlm Mymode income aku bulanan dah sama dgn gaji bulanan aku hehe, sesuatu yg tak mustahil kalau aku maintain dengan effort yg aku curahkan sekarang. Think positif, aku selalu pesan dengan downline2 aku masa awal2 join Mymode jgn pikir sgt nak untung banyak and cepat, buat macam style aku slow n steady jer built network. Okeh kita citer pasal Forex lak.

Kelas belajar Forex Online & Offline

eng_marketiva_468×60_1.gif

Sorry banyak-banyak kat semua downline-downline Marketiva aku pasal aku tak follow up korang punya progress dalam Forex, bukan niatku untuk membiarkan korang terkontang kanting tak tau mana nak mula, kat blog aku nih dah macam-macam link resources Forex aku taruh so kalau self learner aku rasa takder masalah kalau nak belajar sendiri pasal Forex nih, bagi yang betul-betul serius nak belajar Forex dan tercari-cari sifu yg otai pulak, … aku dalam masa terdekat nih akan cuba mendapatkan khidmat dua orang sifu/otai Forex so korang boleh berguru dgn diaorg nih. nanti aku akan confirmkan siapa cikgu2 Forex nih :)

Aku tak dapat nak fokus sgt kat Forex training buat masa nih sebab aku sibuk setup CC n IT training center yang aku bukak kat Kajang. Info pasal company baru aku Najmitech Technoservices kat sini http://najmitech.duitforex.com yg nih pun banyak kejer aku nak kena buat utk soft launch company. Di masa akan datang aku akan buat kelas Forex offline kat aku punya training center, sapa-sapa yg boleh turun Bangi/Kajang atau dok area Lembah Klang/KL boleh la datang join, org jauh pun boleh datang memang digalakkan hehehe.. yang akan jadi tenaga pengajarnya aku akan dapatkan khidmat cikgu-cikgu Forex untuk korang :)

My Simple Trading System

February 27, 2007 at 5:12 am | Posted in Forex | 18 Comments

adbanner.jpg

Hi,

I want to post my very simple trading system, for those of you who’s a beginner in Forex I strongly recommend you to follow and familiarize yourself with this simple system. The purpose of this system is to identify trend so that we can place trade following the trend. Your profit target in the beginning should not be set too high.. it is sufficient to set profit target at +10 pips.

First we need to identify the main trend, for this purpose we will use the 4 hour timeframe chart

chart11.JPG

The 4 hour chart settings as follow :

  • 5 EMA applied to the close
  • 10 EMA applied to the close
  • Stochastics (10 , 3 , 3)
  • RSI 9

Next chart we will use is the 15 mins timeframe chart, if the main trend in the 4 hr chart is going up we will look to trade long (buy) in the 15 mins chart, if the 4 hr chart is trending down we will be looking to open short position. This is the entry rules on the 15 mins chart after we have confirm our trend on the 4 hr chart :

Long Trade Rules :

  1. 5 EMA must cross above the 10 EMA (indicated on the chart by the black candle).
  2. RSI must be greater than 50.
  3. Stochastics must be headed up and not in overbought territory.
  4. MACD histogram must go from negative to positive OR be negative and start to increase in value (we want to catch the trend early so the MACD histogram must be negative)

Refer this chart for long trade rules :

chart2.JPG

Short Trade Rules :

  1. 5 EMA must cross below the 10 EMA (indicated on the chart by purple candle)
  2. RSI must be less than 50.
  3. Stochastics must be headed down and not in oversold territory.
  4. MACD histogram must go from positive to negative OR be positive and start to decrease in value (we want to catch the trend early so the MACD histogram must be positive)

Refer this chart for short trade rules :

chart3.JPG

15 minutes chart setup

  • 5 EMA applied to the close
  • 10 EMA applied to the close
  • RSI (9)
  • Stochastics (10 , 3 , 3)
  • MACD Histogram (12 , 26 , 9 )

sikit-sikit lama-lama jadi bukit

February 20, 2007 at 6:47 pm | Posted in Business | Leave a comment

Aku masuk bisness mymode nih baru 2 bulan lebih, kat sini aku nak tunjuk kat korang pendapatan bulan pertama aku hasil dari buat mymode nih, mula-mula memang tak banyak tapi ada la peningkatan Alhamdulillah.

m1.jpg

Hehe.. amacam ciput jer kan income aku, biasa la tuh mula-mula masuk.. sapa-sapa yang baru join Mymode korang jangan patah semangat kalau bila dapat weekly bonus sms tiap-tiap hari Khamis tuh tengok-tengok tak banyak yang masuk, jangan sekali-kali patah semangat WOKEY!! Yang nih aku punya total income untuk January pulak

m2.jpg

Orait la tuh kan ada peningkatan.. hehe, korang jgn terkejut beruk pulak nanti bila aku post aku punya income untuk February.. lepas 2 bulan lebih aku buat bisness Mymode nih aku tengok dari segi income memang berpotensi besar nak cecah ratusan malah ribuan ringgit, yang penting masa mula-mula buat bisness nih jangan mudah patah semangat, walaupun nampak jual prepaid nih cam simple atau ‘low class’ kalau nak compare dgn MLM2 lain tapi sebenarnya mymode ada ‘kekuatan’ & ‘kelebihan’ tersendiri.. :)

Konsep bisness ni very simple and straightforward:

  • Join Mymode utk jadi pengguna bijak.. topup prepaid utk kegunaan sendiri dulu, kalau dapat buat jualan itu adalah satu BONUS!!
  • Prospek yang akan join Mymode nih biasanya customer2 sendiri jugak.. so kalau ada 100 orang yang join bawah anda walaupun semua jenis yang utk pakai kegunaan sendiri.. YOUR INCOME WILL MULTIPLY

Nak join pun mudah.. pakej keahlian RM65 (RM54 utk pendaftaran + RM11 modal dpt dlm akaun).. bank in RM60 (diskaun RM5 hehe..) kat akaun Maybank aku 151034614883 pastuh aku akan daftarkan korang

So jangan lupa call/sms aku di 0122463652 untuk join atau bertanya lebih lanjut atau boleh jugak daftar di portal http://income.duitforex.com

p/s : Nanti aku akan post snapshot income aku untuk Februari hehe..

Updated on 2 March, 2007

Okeh.. ni latest update sebagaimana yg dijanjikan snapshot income Februari.. makin meningkat tuh hehe, tunggu yg March pulak

bonus2.JPG

Cara mudah buat duit dengan Handphone

February 8, 2007 at 10:54 pm | Posted in Business | 1 Comment

por_1.jpg

Dengan kos hidup yang semakin meningkat sekarang ni semakin ramai orang tercari-cari peluang menambah pendapatan. Ada yang menggunakan internet untuk buat duit seperti trading Forex, join AutoSurf, HYIP atau program-program MLM secara online. Banyak program-program sebegini di internet seperti skim pelaburan HYIP yang dijalankan oleh scammers.. (ini blog yang biasa aku lawat kalau nak dapatkan update terbaru tentang program-program yang scam –> Dollar$ Blog ) sekiranya anda tak berhati-hati anda akan tertipu!! Manakala MLM pula memerlukan anda mahir dalam pengetahuan produk dan perlu jumpa orang untuk buat produk demo atau tajaan.

Sekarang anda tak perlu pening-pening kepala lagi nak buat semua ini. Saya perkenalkan MYMODE

  • Sertai MYMODE untuk topup prepaid handphone anda dengan arahan SMS.. tak perlu lagi pegi kedai handphone dan mengkayakan tokey prepaid yang dah pun kaya.
  • Boleh topup handphone untuk kegunaan sendiri ataupun jual kat kawan-kawan/ahli keluarga terdekat!!
  • Prepaid adalah produk wajib beli & permintaan yang konsisten.
  • Plan pemasaran yang menarik memberikan anda pulangan bonus & rebet yang tinggi

Jadilah pengguna bijak.. sertai MYMODE untuk kegunaan dan kemudahan anda sendiri dan dalam masa yang sama anda buat duit dengan handphone sendiri.

Untuk sertai MYMODE hubungi saya di 0122463652 Fauzi atau layari http://www.prepaid4u.net/index.php?id=papito untuk pendaftaran portal percuma.

*Bersama MYMODE saya akan bawa anda menuju kebebasan kewangan!!!

Share folder untuk download bahan-bahan Forex

February 5, 2007 at 5:16 pm | Posted in Forex | 2 Comments

hai,

Aku dah create satu sharefolder untuk aku simpan semua bahan-bahan berkaitan forex so korang boleh download kat situ. Boleh access share folder aku ni kat link

http://duitforex.4shared.com/ Sila gunakan link ini untuk download ebook Forex

Nanti aku akan update lagi kalau ada bahan-bahan baru yang korang boleh download kat situ TQ

Selamat datang ke dunia Forex

February 5, 2007 at 4:44 pm | Posted in Forex | 1 Comment

Hai,

Selamat datang kepada mereka yang berminat nak belajar Forex, a journey thousand miles begin with a few simple step.. korang telah mengambil langkah yang betul dengan melawat blog aku ni. So aku nak kongsikan pengetahuan aku dalam Forex.. bila korang dah kaya nanti jgn lupa bayar zakat, buat amal jariah dengan duit hasil korang trading Forex nih.. dapat jugak aku pahala berkongsi ilmu nih. kat sini boleh download koleksi ebook Forex..

Download koleksi ebook Forex free of charge

Tutorial Menggunakan Marketiva Trading Platform

February 2, 2007 at 8:34 pm | Posted in Forex | Leave a comment

Hai,

kat sini aku letak link tutorial macamana nak menggunakan Streamster tu selepas korang mendaftar di Marketiva —-> Pelajari Cara Menggunakan Software Streamster Marketiva

Dalam masa yang sama korang juga boleh mula membiasakan diri dengan Metatrader 4, satu lagi software trading platform yang memang glamour dikalangan Forex Trader. Korang boleh download MT4 dan praktis trading virtual account disini —->
Forex Demo Account Opening (MT4)

Bisness di hujung jari.. Mymode + Forex Mobile Trading

February 1, 2007 at 12:51 am | Posted in General | Leave a comment

BILA GAJI NAK NAIK ? BILA… BILA… BILA?!!!
MAKA JADIKAN HANDPHONE ANDA PENJANA PENDAPATAN KEDUA!!

¢ Pergi Kerja Pagi , Balik Petang……… Dapat gaji bayar hutang.
¢ Adakah anda ingin hidup begitu dengan cara hidup lama anda.
¢ Rezeki takkan datang bergolek TANPA USAHA !!!
¢ Jika orang lain boleh dapat RM1000-RM3000 sebulan, secara part-time kenapa Tidak Anda? Anda pun boleh…
¢ Jadilah pengguna bijak. Barangan yang anda beli sebenarnya boleh menjana income yang lumayan!! (Kami mepunyai senarai rekod pendapatan Agent yang mencecah puluhan ribu ringgit sebulan)

Teknik & Formula paling sistematik & terkini
1) Modal Rendah (RM65), Hanya Sekali, Seumur hidup
2) Kerja sejam dua sehari dari rumah
3) Pendapatan setiap minggu, pendapatan yang konsisten & boleh diwarisi
4) Tiada penekanan penjualan produk
5) Tiada had masa, terpulang pada kepantasan bekerja
6) Terbuka pada semua golongan termasuk pelajar.
7) Mengawasi semua transaksi melalui akaun peribadi & internet

Program apa ni? Skim Cepat kaya ke?
Tidak. Mymode merupakan sebuah perniagaan sah yang berdaftar,
diasaskan oleh Syarikat Asia Mobile Commerce Privilledge Sdn. Bhd.
yang menyediakan perkhidmatan SMS Prepaid. Dengan pendaftaran
keahlian RM65, anda sah sebagai Agent Mymode dan secara tidak
langsung merupakan ‘Tokey Prepaid Topup’ dengan kedai bergerak
beroperasi 24jam, tidak kira masa, tidak kira tempat!!

Siapa boleh sertai perniagaan ini?
1) Mempunyai handphone.
2) Tahu SMS.
3) Ada akses internet samada dirumah atau pejabat.
(Tidak wajib, tetapi satu kelebihan)

¢ Sudah bersedia untuk mengubah hidup anda?

LAYARI PORTAL PREPAID4U

Negara pengeksport lebih suka currency mereka rendah berbanding dollar

January 31, 2007 at 8:11 pm | Posted in Forex | Leave a comment

Ini sebahagian dari news report yang aku amik kat Forexfactory :

The Bush administration is coming under heavy pressure to do something in the face of five consecutive years of soaring trade deficits, led by the yawning imbalances with China.
A group of lawmakers led by Sen. Charles Schumer, D-N.Y., got widespread support last year for imposing penalty tariffs of 27.5 percent on all Chinese imports coming into the United States if China did not go further to revalue its currency.
The administration opposes this approach, arguing that it would penalize American consumers who depend on low-cost clothing and electronic products from China.
American manufacturers contend that China is manipulating its currency to keep it undervalued against the U.S. dollar by 20 percent or more. Such an action makes Chinese goods cheaper for American consumers and American products more expensive in China.
Paulson was testifying on the administration’s latest currency report to Congress released last month. In that report, the administration refused to cite China for manipulating its currency to gain trade advantages, saying the country did not meet the technical definitions of a currency manipulator.

Full news at http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=15350

Next Page »

Create a free website or blog at WordPress.com. | The Pool Theme.
Entries and comments feeds.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.